Historie

De naoorlogse geboortegolf en dat de lagere, middelbare en hogere tuinbouwschool in Boskoop gevestigd waren, heeft er voor gezorgd dat Boskoop jarenlang een bruisend uitgaansleven kende.

Namen als ‘t Vetertje, Soos XIII en Caverna roepen nog steeds warme gevoelens op bij vele Boskopers. 

Maar huizenbouw, dorpskern-verdikking en tal van andere redenen hebben ervoor gezorgd dat deze initiatieven één voor één verdwenen. Er moest uiteindelijk een nieuw jongerencentrum komen. Op de tunnel van de N207 kwam een grote vierkante blokkendoos te staan die de toepasselijke naam kreeg “Jongerencentrum de Tunnel”. 

 

De vrijwilligers organiseerden er avonden met bands en DJ’s, maar ook theater e.d kwam er voorbij. Ook brak er een turbulente tijd aan van bestuurswisselingen en incidenten. Dit kwam de naam “de Tunnel “ niet ten goede en de huidige vrijwilligers lopen hier nog steeds tegenaan. Uiteindelijk leidde dit ertoe dat de Tunnel tot stilstand kwam. Jarenlang heeft hij  liggend aan de voet van de hefbrug als een Sleeping Giant liggen wachten op een nieuw initiatief.

 

Dat nieuwe initiatief kwam er in 2014 toen een geheel nieuwe groep vrijwilligers de reus wakker kuste. Samen met een groep jongeren is de toenmalige Tunnel opgeknapt en gemoderniseerd naar wat nu The Cube is. Er is samenwerking gezocht met stichting MAX in Alphen aan den Rijn. Dit alles heeft er toe geleid dat beetje bij beetje en stapje voor stapje The Cube kleur op zijn gezicht kreeg. Inmiddels hebben alweer tientallen Boskoopse maar ook landelijk bands op het podium gestaan. Zijn er weer DJ avonden, inlopen, dartavonden enz, enz. The Cube is weer “alive and kicking”!